KHK TVAhmet Erkan

Şanlıurfa Suruç Belediyesi’nde Zabıta Müdürü olarak görev yaparken 692 sayılı KHK ile işten atılan Aliye Hansu, tekrar üniformasını giyeceği günün hayallerini kuruyor. Yaşadıklarını KHK Tv’den Ahmet Erkan’a anlatan Hansu, çok zor günler yaşadığını belirterek “ Önce eşimi bir suikaste kurban verdim. Ardından KHK ile işimden oldum “ dedi.

Belediye Eski başkanı olan eşi 2014’de üvey oğluyla bir suikaste kurban giden Aliye Hansu daha sonra işini kaybetmiş. İşini kaybetme gerekçesi ise oldukça ilginç. Eşinin kesinleşen dosyasında suikasti KCK terör örgütü yaptığı ifade ediliyor. Hansu’nun ihraç gerekçesi de KCK ile bağlantılı olması.

Önce eşini suikast kurban veren daha sonra KHK ile işinden olan Aliye Hansu 6 yıldır işine döneceği günlerin hayallerini kuruyor. Bir çocuk annesi Hansu kızının hukuk fakültesi kazanmasına çok sevinir ancak bu sevinci kursağında kalır. İşinden atıldıktan sonra bazı yakınlarının destekleri ile kızını okutun ve bu süreçte ayakta kalabilmek için büyük mücadeleler veren Hansu şöyle devam etti:

“Süreç beni çok yordu. Anlatması çok zor, benim ifade etmem çok zor. Ben bir anneyim hem eşimi kaybettim hem işimi kaybettim. Adalet mekanizması işlemiyor süreç bizim için ağır işliyor hayat beni çok yordu. Yorgunum yoruldum. Eşim kanaat önderi bir insan çok sevilen bir insan. Belediye başkanlık döneminde de adaletli bir insan. Onu suikastla hayatını kaybetmesi ardından işimi kaybetmek beni çok zorladı.”

Zaman zaman eski günleri hatırladığında gözleri dolan ve konuşmakta zorlanan KHK’lı Zabıta Müdürü Aliye Hansu “Ancak bu ağlamam yılgınlığımdan değil. Eski günleri hatırlamamdan. Yoksa yılmadım. Mutlaka davayı kazanıp çok sevdiğim üniformama kavuşacağım” diye konuştu. #suruç #khk #khkmağdurları #khktv

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!