KHK TVMünir Korkmaz

Hukuk literatürüne “AİHM’in Yasin Özdemir” kararı olarak giren davada AİHM’in hak ihlali kararı sonrası yeniden yargılanan davada Yasin Özdemir beraat etti.

Memleketi Adana’da yaşayan Yasin Özdemir, beraat kararı sonrası ilk kez konuştu.

AİHM’in kararında darbe öncesi suçlardan kimsenin yargılanamayacağının bu kararla ortaya çıktığını anlatan Özdemir, “Bu karar Türkiye’de bu davalar için bir ilk. Kendi davasının diğer kişiler için emsal olmasını temenni ediyorum” dedi.

AİHM’in hak ihlali kararı vermesi sonrası Isparta’da yeniden yargılanan Yasin Özdemir, beraat ettiğini hatırlatarak “Bu davalarda ceza aldım cezaevinde kaldım. Gözaltında ve hapishanede kötü günler geçirdim. Çıplak aramaya maruz kaldım. Sonra çıktım hukuk mücadelesi başlattım. AİHM, hakkımda hak ihlali kararı verdi. AİHM’deki karar oy birliği alınmış. Yani oradaki Türkiye’yi temsil eden hakim de itiraz etmemiş. Daha sonrasında yeniden yargılama talep etmiştim. Savcı beraat talep etti ve mahkemede bu karara uyarak beraatıma karar verdi” ifadelerini kullandı.

“BABAM SUÇUN YOKSA ATMAZLARDI DEDİ YIKILDIM”

Darbe sonrası başta babası ve yakınları olmak üzere dışlandığını aktaran Özdemir, “Babam beni dışladı. Yüzüme bakmadı. Devlet yapıyorsa bir bildiği var dedi. Bu süreçte beni çok yaraladı. Beraat ettiğimi de ona söylemedim.” diye konuştu.

AİHM Yasin Özdemir TR İhlal kararına buradan ulaşabilirsiniz

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!