KHK TVAhmet Erkan

KHK’lı akademisyen Dr. Önder Cartıllı şu anda yaşadıklarını karbela’da yaşananlara benzetti.

Carttıllı “Kundaktaki çocuklara su vermediler, kerbelada. Biz bu öğretilerle büyüdük. 21. yüzyıldayız şimdi benim çocuklarım aynı şeyi çekiyor. Bu hangi vicdana hangi inanca sığar” dedi.

Alevi inancı ile büyüdüğünü ve bir çok dernekte sosyal olarak faaliyette olduğunu aktaran KHK’lı Akademisyen Önder Carttılı, “Olayın en acı tarafı alevi dernekleri bu yaşadığım süreçte bana sahip çıkmadı” ifadelerini kullandı.

Kendi yaşadıklarından dolayı eşi ve çocuklarının zarar görmesini içine sindiremediğini aktaran Carttılı şöyle devam etti:

“Ben siyasilere sesleniyorum. Bitirin bu işi artık. Bu kan davası bitsin. KHK zulmüyle binlerce insan hayatını kaybetti. Cahil toplumların işidir kan davası. Bitsin artık” Kesinlikle kimseden lütuf beklemediklerinin tek isteklerinin adaletin tecellisi olduğunu aktaran KHK’lı Akademisyen Önder Carttıllı “Lanet olsun onların lütuflarına. Aklı başında bütün hukukçuları zaten yaşananların hukuksz olduğunu söylüyor” diye konuştu.

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!