KHK TVAhmet Erkan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, KHK mağdurlarının yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

KHK platformlarının 66 ilde bulunduğuna işaret eden Karaca bugüne kadar 58 ilde KHK’lıları dinlediklerini aktardı. Hakkında beraat etmiş ve takipsizlik almış olanları iktidarlarında derhal iade edeceklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Hakkında mahkumiyet kararı olanların ise adil, başında sarayın sopasının olmadığı tarafsız mahkemelerce tekrar yargılanacağını söyleyebilirim. Biz şunu söylüyoruz. Adil yargılanma hakkı anayasadan gelir ve bunu istemek her Türk vatandaşının hakkıdır” ifadelerini kullandı. Adaletin siyasi bir ideolojisinin olmadığını adaletin evrensel bir kavram olduğunu kaydeden Karaca şöyle devam etti: “İnsanlar bize oy versin diye yola çıkmadık. Biz olaya insan hakları çerçevesinden bakıyoruz. Parti olarak KHK’lıların yaşadığı mağduriyetin görünür kılınmasını gerekli gördük. Yola çıkarken ön yargı ile çıkmadık. Biz insan olarak yaklaştık. Ötekileştirmeden, hak ihlali yaşayanların yanında olduk”

“AZ KALDI ADALETLİ BİR YÖNETİM GELİYOR AZ DAHA SABIR”

Yaşananların hak kayıplarının sona ermesine çok az kaldığını vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Demokrasinin ve adaletin hâkim olduğu bir yönetim iş başına gelecek. Umudunuzu kaybetmeyin. Bu iktidardan umudunuzu kesebilirsiniz. Bu iktidar KHK mağduriyetine ve sivil ölümlere kılını kıpırdatmayacak” dedi Hak temelli bir yönetimi hep birlikte tesis edeceklerini kaydeden Karaca “Lütfen biraz daha sabır. yaşamınızdan lütfen vazgeçmeyin, umutsuzluğa kapılmayın, ne de bu ülkeyi terk ederek başka ülkelerde yaşam bulmayı aklınıza getirin. Hak temelli adaletli bir yönetimi sizlerle birlikte hayata geçireceğiz”

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!