KHK TV

Engelli hemşire Teslime Yıldız ve engelli ihraç Zabıt katibi eşi İmam Yıldız ve 2 çocuğu ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyor.

15 Temmuz sonrası önce hemşire Teslime Yıldız, bir KHK ile ihraç edildi. Daha sonra zabıt katibi eşi 2018’de kapatılan bir kurumda sigortası gözüktüğü için işinden oldu. Karı koca işsiz olan Yıldız ailesi KHK’lı hemşire Teslime Yıldız’ın ailesinin yanına sığındı.

KHK’lı oldukları için iş bulamadılar. İmam Yıldız’ın deyimiyle çok zor günler geçirdiler. Yaşadıklarını KHK Tv’ye anlatan Yıldız ailesi KHK’lıların haklarını almak için mücadele etmesi gerektiğini dile getiriyor.

İşinden olduktan sonra kendi ailesiyle zaman zaman tartıştıklarını ve bu tartışma sırasında amcasının kendisine tokat attığını aktaran ihraç zabıt katibi İmam Yıldız, “Bu tokadı hayatım boyunca unutmayacağım” diyor.

“İNTİHARI DÜŞÜNÜYORDUM EVLADIM BENİ KENDİME GETİRDİ”

Üst üste yaşadıkları sıkıntılar sonrası ne yapacağını bilemeyen ve “sivil ölüme” terk edilen KHK’lı hemşire Teslime Yıldız, “Bir ara intiharı bile aklımdan geçirdim. Evladım beni ağlarken gördü. Anne bir daha yaramazlık yapmayacağım deyince ben “Ne oluyor Teslime dedim kendine gel.” Ondan sonra mücadele etmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!