KHK TV

İstanbul  KHK’lılar Platformunun düzenlediği ‘Bahadırlar ölmesin’ basın açıklamasında konuşan HDP İstanbul milletvekili Musa Piroğlu, “Gencecik bir çocuğun canına kıyması bu ülkede hukukun geldiği noktayı gösteriyor” ifadelerini kullandı. Piroğlu KHK’yı icat edenlerin en vahşi cezalandırma yöntemlerinden birini uygulamaya koyduğuna dikkat çekti. “Buna düşman hukuku deniyor” diyen Musa Piroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Nazi Almanya’sından bu yana bir düşman hukukunu görüyoruz. Kendisinden olmayan herkesi düşman ilan eden ve düşmanları vatansız kılıp ve bu insanların bütün haklarını yok edip, ona karşı eşit saldırıyı meşru gören ve onu her çeşit saldırının karşısında savunmasız hale getiren bir uygulama, ne yazık ki toplum bu uygulamaya sessiz kaldıkça, bu saldırı dalgası yaygınlaşıyor ve derinleşiyor. Bunu ancak birlikte durdurabiliriz. Kazanan biz olacağız. Daha adil bir dünya için birleşip, sesimizi yükseltmek zorundayız.”

AKP’nin kurucularından KHK’lı Akademisyen Fatma Bostan Ünsal ise Bahadır’ın intihar ile ilgili şu sözlere yer verdi: “Bahadır yavrumuz KHK’lı ve hapiste olan bir babanın evladı. Bahadır, KHK’ların toplumda yarattığı etkilere dayanamayıp hayatını kaybetti. Bu ölüm ilk değil, ancak inşallah son olur. KHK’lı bir arkadaşımızın yaptığı araştırmaya göre KHK’lıların ve çocuklarının intihara daha meyilli olduğu ortaya çıktı. KHK’lar sosyal ölümdür. Bu olumsuz sonuçların bilinmesine rağmen KHK’ların hala devam etmesi başta iktidarın ve muhalefetin büyük sorunudur.” dedi.

KHK’LILAR KENDİ ÇOCUKLARI İÇİN ENDİŞELİ

‘Bahadır’lar Ölmesin’ etkinliğine katılan KHK’lı Ömer Bilal Karakaya da kendi çocukları için endişeli olan bir baba. “Çocukların küçük yaşta, ‘artık hiçbir şey için uğraşmaya, çaba sarf etmeye gerek yok’ şeklinde düşünmeleri bizi çok üzüyor” diyen Karakaya, Bahadır’ın bu sözünden çok etkilendiğini dile getiriyor. Devletin insanları nasıl çaresiz bıraktığına dikkat çeken Ömer Karakaya,  çocukların bu durumdan etkilenmemesinin mümkün olmadığını ifade ediyor. Karakaya,  sözlerine şöyle devam ediyor: “Çocuklarımızın geleceği bugün bizim ne kadar mutlu ve umutlu olduğumuza bağlı. Ancak hepimizde çok büyük bir mutsuzluk var. Biz kenetlenir, hep birlikte mücadele edersek bir şeyleri değiştirebileceğimizi düşünüyorum.”

Adalet Bakanlığı’ndan ihraç edilen iki çocuk babası Gökhan Koçak, çocukların geleceği için mücadele etmenin gerekli olduğuna dikkat çekiyor. Koçak ‘Bahadır’ın ölümü yüzümüze vurulan acı bir tokat idi’ ifadelerini kullanıyor. Benim bugün bu etkinlikte olmamın en büyük sebebi çocuklarımdı diyen Koçak sözlerini şöyle sürdürüyor: Kim bilir Bahadır içinde ne acılar yaşadı ve dile getiremedi? Babasını cezaevinde her gördüğünde acaba neler düşündü? O küçük dünyasına çok büyük acılar sığdırdı. Biz bu çocukların sesi olmalıyız. Ne olursa olsun direneceğiz ve kazanacağız.

Basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!