KHK TVAhmet Erkan

KHK’lı akademiysen ve Ceza hukukçu Dr. Günal Kurşun, Gelecek Partisi tarafından düzenlenen İnsan Hakları sempozyumunda KHK’lıların yaşadıkları sorunları anlattı.

“KHK’lıların Tüyleri Diken Diken Eden Acı Hikayeleri Var” diyen Dr. Günal Kurşun, konuşmasının devamında “152 Bin kamu çalışanı ihraç edildi. Bunları eşi, çocuğu, ailesi ile birlikte düşünürsek 1 milyon kişi zarar gördü. Ben 16 yıllık akademisyendim. İdeallerinizin elinizden alındığını bir gün resmi gazetedeki listeden öğrenmek çok acı bir durum! Bu, duygusal acının ötesinde ben şanslılardan biriyim. Çok daha şanssızları var. Anne ayrı, baba ayrı cezaevinde; aileler “Terörist” diyerek reddetmiş. Böyle KHK’larla çok acı hikayeler var. Bu konuda bütün siyasi partilerin bir şeyler yapması gerekiyor.” dedi.

OHAL inceleme komisyonunun beş buçuk yıldır hakkında karar vermediği Kurşun, “Bu, hukukla değil siyasi bir kararla olduğu için siyaseten çözülecek bir mesele. Hukukla kaç kere beraat edebiliriz. Ben sırf KHK’lı olduğum için 22 yıllık avukatlık ruhsatım AYM kararına rağmen tanınmaz halde. Bugün itibariyle hukuk devletinden söz edebilmenin asgari koşulları sarsılmış durumda. Eskisinden çok daha fazla hukuk devletini konuşmalı ve talep etmeliyiz.” dedi.

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!