KHK TV

Hukukçular Mehmet Alkan ile Kemal Uçar KHK TV’de gündemi değerlendiriyor.

Gündem Hukuk’ta bu hafta yine çok önemli konular ele alındı. Hukukçular Av. Mehmet Alkan ile Av. Kemal Uçar birlikte yaptıkları programdan  konu başlıkları şöyle:

  • 29 ekim Cumhuriyet bayramının  Cuma gününe gelmesi ve hutbelerde  hiçbir şekilde bahsedilmemesi  karşısında başta muhalefet olmak üzere  sesimizi çıkarmalıyız.
  • HSK‘nın “yargı bağımsızdır  basın açıklaması” ile ilgili  yargı bağımsız ise  neden hoşuna gitmeyen bir karar çıktığında hakimlerin yerini aniden  değiştiriyor?
  • Adalet var ve yargımız bağımsız ise  Urfa’da katledilen Şenyaşar ailesi 3,5 yıldır adliye kapılarında  neden adalet arıyor? Neden failler hala bulunmuyor?
  • Adalet Bakanı Abdülhamit Gül “Nefret söylemi, daha ciddi ve telafisi zor suçların ayak sesleridir. Temel yaklaşımımız  hangi görüşten olursa olun  insanımızı temel haklarıyla yaşatmaktır” diye bir tweet attı. Fakat  en büyük  nefret uygulamalarına ve  ayrımcılığa   KHK’lılar maruz kaldı. KHK ile ihraç edildi diye  vatandaşa  dükkan açtırmadılar, pazarda yer vermediler, belediyeler  kömür odun gibi yardımları vermediler. Ölen doktor için  Babası KHK’lı diye  Sağlık Bakanı  başsağlığı dilemedi.
  • Suç ve cezalar şahsi olmasına rağmen; KHK’lıların  1. ve 2. derece akrabalarına kadar araştırıldı. Anayasanın  25. Maddesinde  “Herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir, kimse düşünce ve kanaatleri sebebiyle suçlanamaz, kınanamaz” deniyor. Fakat mahkemelerde kişileri inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorluyorlar. Mesela kişiye neden sohbete katıldın, diye soruyorlar; sohbette ne yaptınız hangi darbeyi planladınız! Gibi bir soru sorulmuyor. Kişinin sohbete katılması peşinen suç sayılıyor. Bu açıkça anayasaya aykırıdır.”
  • Adalet bakanı, “bu hukuksuzlukları neden anlatmıyorsun?”  diyen kişiye; “ anlatırsam bana da “FETÖCÜ” derler”  demiş.
  • Son 10 yılda laiklik ilkesi kalmadığı için  deizm, ateizm artış gösterdi. Bize lazım olan insanlıktır. Din insanın vicdanı ile ilgilidir. Cezaevlerinde yaşanan zulüm ve eziyetler, mahkemelerde sıradan insanlar yasal ve rutin faaliyetleri  nedeniyle  terörist ilan edildi; bu nedenle hastalıktan ölenler, intihar edenler… En son örneği Ayşe Özdoğan 4. Evre kanser hastası olmasına rağmen hala cezaevinde olması, infazının ertelenmemesi büyük zulümdür. Sivil toplum örgütleri, kadın hakları dernekleri, siyasi partiler nerede?

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!