KHK TV

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında “Silahlı Terör Örgütü Üyeliği Yargılamaları Raporu”nu sundu. Süreçten 8 milyon kişinin doğrudan etkilendiğine dikkat çeken Yeneroğlu, Gülen grubu ile bağlantılı herkesi terör soruşturmasına tabi tutmanın toplumda travma yaratacağını ve bunun gelecek nesiller üzerinde de etkisini sürdürebileceği uyarısında bulundu.

Devletin birimlerinin Gülen grubunu 15 Temmuz darbe girişiminden sadece günler önce ‘terör örgütü’ olarak nitelendirdiğine dikkat çeken Yeneroğlu, “FETÖ soruşturması geçirenlerin büyük çoğunluğu bu örgüte dini saiklerle girmiştir. Örgütün dini cemaat olarak bilindiği ve bu şekilde görüldüğü ve devletin en tepesi tarafından desteklendiği bir dönemde, insanların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik yapması ya da çocuklarını bu okullara göndermesi, gazetelerine abone olunması suç değildir.” dedi.

Mustafa Yeneroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Sokaktaki 1,5 milyon insana, ‘sen bu örgütün terör örgütü olduğunu bilmedin’ diyen yargı kendi üstüne düşeni yapmış mıdır? Savcılar o zaman neredeymiş? Yargıya yönelik baskı ile bu zulme sebep olan yürütme mensupları neden üzerine düşeni 15 Temmuz öncesi yapmamışlar? Neden beklemişler? Devletin en üst mercinin bilediğini sokaktaki insanın bilmesi neden gerekiyormuş?” Benzer şekilde bylock kullanımını, belirleyici delil kabul eden Yargıtay ve hatta Anayasa Mahkemesi’nin suçun maddi ve manevi yönlerini yok saydığı eleştirisini yapan Yeneroğlu, “Oysa bu içerikler tespit edilmeliydi ve örgüt bağlamında değerlendirilmesi gerekliydi. O zaman o dönemde Fethullah Gülen ile görüşen herkesin terör örgütü üyeliyle yargılanması gerekmez miydi? İçerikleri tespit edilmediği sürece, kişinin örgüt hiyerarşisine dahil olduğunun göstergesi olamaz.” İfadelerini kullandı.

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!