KHK TV

KHK’lı öğretmen Nursel Tanrıverdi, 5 yıldır aynı yerde ve aynı gün işini almak için direnişine devam ediyor.

17 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra mesleğinden ihraç edilen Nursel Tanrıverdi, yaklaşık 5 yıldır direnişini sürdürüyor. Bakırköy meydanda her pazartesi açıklama yapan Nursel öğretmen defalarca şiddete, para cezasına, gözaltı uygulamasına maruz kalıyor; ancak yine de direnişinden vazgeçmiyor. Daha önce de sürekli mücadele içerisinde yer alan Nursel Tanrıverdi böyle bir dönem ile hiç karşılaşmadık diyor ve şöyle devam ediyor:

‘GERİ DÖNSE BİLE İHRAÇ EDİLSİN’

Aslında bu süreç kamu emekçileri için 2014’te başlamıştı. Öğretmenler için ise 2015 yılı büyük bir baskı yılı oldu. Ben 9 kez soruşturma geçirdim. Bunlardan 4’ü eğitim sen eylemlerine katılmam gerekçesi ile olmuştu. Diğer soruşturmalarım ise yolsuzluklar ve mobing konusunda muhalif olmam nedeniyle oldu. Hatta ben ‘geri dönse bile ihraç edilsin’ denilerek yargılanan bir öğretmenim ve Eğitim-Sen verilerine göre bu konuda tekim. Bu, çok düşmanca bir talep. Ağaç kökü yesinlerin de ötesinde bir şey. Eğitim-Sen’nin 6 yıl boyunca aktif şekilde yöneticiliğini yaptım. Yaşanan hukuksuzluklara karşı çıkarak uygulamaları teşhir ediyorduk. Sürekli okullarda problemler yaşanıyordu ve biz de bunu dile getiriyorduk. Bu nedenle şimdi bizden intikam aldıklarını düşünüyorum.

MÜSTEŞAR BENİ İFADEYE ÇAĞIRDI

İhraç edildikten sonra müsteşarlar beni ifadeye çağırdı. Bu konuda da yine tekim. İfadelere ne cevap vermek istediğimi sordular. Halkın dini değerlerini aşağıladığım yönünde yalan beyanlar bulunuyordu. Ben müsteşarlara ifade vermeyeceğimi, artık memur olmadığımı, beni sorgulayamayacaklarını söyledim. Mahkemede bunun yalan olduğu anlaşıldı ve beraat ettim.

BAKIRKÖY MEYDANDA İŞKENCE YAPILDI

KHK’lar AKP’nin çırılçıplak ortaya çıkmış halidir. Siz bir gecede memurları kapının önüne koyup ‘ağaç kökü yesinler’ diyorsunuz. Birileri de çıkıp buna karşı çıkıyor ve hakkını arıyor. Buna karşılık devlet gücünü kullanarak bize zulmediyor. Hakkımda 80’e yakın dava açıldı. Ben her hafta pazartesi günleri Bakırköy Meydanı’nda bireysel eylem yapıyorum. Bir kişinin karşısında TOMA’ya varıncaya kadar bir ordu var adeta. Ciddi baskılar gördüm işkenceye maruz kaldım. Kolum kırıldı, yerlerde sürüklendim. Eylemde beni çekenler dahi gözaltı yaşadı. Giydiğim önlüğün renkleri bahane edilerek ondan da dava açtılar. Vazgeçmedim, direndim ve meydanda eylem yapmama izin verildi. Şu an gözaltı uygulamıyorlar ya da herhangi bir baskıya maruz kalmıyorum.

DUYARLI BİR GENÇLİK VAR

Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Ancak ne yazık ki eğitimin geldiği seviyeyi üzülerek izliyorum. Görevde olan ve hala görüştüğüm meslektaşlarımdan okulların ve eğitimin durumuna yönelik üzücü şeyler duyuyorum. Ne olursa olsun ben gençlikten ümitliyim. Şu an müthiş bir korku ortamı var. Gençler belki korkudan kendilerini ifade edemiyor ama bu onların olaylara karşı duyarsız olduğu ya da yaşananları bilmedikleri anlamına gelmiyor. Artık teknoloji çağındayız. Herkes internet üzerinden olayları araştırıp öğrenebiliyor. Z kuşağı beni ümitlendiriyor.

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!