KHK TVMünir Korkmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Gülizar Biçer Karaca, KHK  TV’den Münir Korkmaz’ın sorularını yanıtladı.

OHAL KOMİSYONU  HUKUKSUZDUR

Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, OHAL Komisyonunun hukuksuzluğuna  ilişkin soruya : “OHAL Komisyonun kendisi hukuksuz. Hukuksuz olan ve bir yargı görevi sürdürebilecek bir yapı olmayan OHAL Komisyonundan adalet beklemek ya da hukuka uygun kararlar beklemek abesle iştigaldir.

OHAL  Komisyon Başkanı hukukçu değil. Yaptığımız görüşmede de kendisinin hukukçu olmadığını ve komisyonun bir yargı kararı vermediğini, idari bir kurumun idari karar verdiğini, hele de hiçbir delil bulamaz isek kurum görüşü ile talepleri reddediyoruz ya da kabul ediyoruz dedikten sonra, OHAL Komisyonun kendisi hukuksuzdur.”dedi.

Karaca, “OHAL komisyonu  5 yıldır  başvuruları sürüncemede bırakarak; özellikle barış akademisyenleri, beraat ya da takipsizlik alanları, kalan 9 bin dosyanın günlük dosya sayısına  baktığımız zaman  en az 2 yıl daha sürüncemede bırakacağı sonucu çıkıyor.

“TALİMATLA ÇALIŞAN OHAL KOMİSYONU HUKUKSUZDUR”

 “OHAL komisyonu  Türk yargı  sistemindeki  yargılama, suç ve suçluyu ortaya çıkartma  misyonuna sahip değildir. Verdiği kararlarla  son olarak da gazeteci olduğunu iddia eden  Süleyman Özışık’ın  da ifadelerinde belirttiği gibi  siyasi tercihlerle ve siyasetten  aldığı  talimatla karar veren bir siyasi makamdır. O nedenle KHK  ile ihraç  edilmiş  hiçbir vatandaşımızın  adalet arama özgürlüklerinin  karşılık bulacağı bir komisyon değildir. OHAL komisyonu hukuksuzdur.”

OHAL KOMİSYONUNUN VERDİĞİ KARARLAR CHP İKTİDARINDA TEKRAR DEĞERLENDİRİLECEK Mİ?

CHP olarak  KHK ile ihraç edilmiş, 5 yıldır sivil ölüme terk edilen  vatandaşlarımızın yaşadığı hak ihlallerini raporlaştırmak istedik. Biz şunu istiyoruz;

OHAL komisyonu lağvedilecek, 

KHKlar ortadan kaldırılacak,

önceleri kimlerin ihraç edileceği,

kimlere ceza verilip verilmeyeceğine ilişkin listelerin gelmediği bağımsız mahkemelerde yargılanacaklar; adil yargılanarak delillere, vicdani ve kanuna göre suçsuz bulunanlarda  görevlerine derhal iade edilecektir.

Toplumsal barışı sağlamanın  en temel önceliklerinden birisi de KHK ile  ihraç edilenlerin  adil yargılanma hakkı,  kullandırılmadığı için bu hakkın tanınmasıdır. KHK ihraçlarında  5 yıldır yaşanan  çoklu hak ihlallerini; ihraçların  aileleri ve çevrelerinin de  bu ihlallere maruz kaldıklarını raporla gördükten sonra bu alanda çalışmayı düşündük.  KHK’lı  Platformları Birliği ile yaptığımız toplantı sonrasında da  MYK’da  genel başkanımıza  ifade ettikten sonra;  sayın genel başkanımızın da talimatıyla  KHK’lıların ve ailelerinin  yaşadığı çoklu hak ihlallerini  kapsamlı rapor hazırlayarak  gündeme taşımak ve  adalete olan  inançlarını tekrar tesis etmek istedik.

Genel  başkanımızın da  ifade ettiği gibi  Bank Asya’nın  önünden geçenler yargılandı, ihraç edildi, sivil ölüme terk edildi; ama Bank Asya’yı açanlar elini kolunu sallayarak  geziyorlar.

Sözümüzdür KHK ile ihraç edilen  her yurttaşımız  adil yargılanma hakkına kavuşacak, mağduriyetleri ve yaşadıkları hak ihlallerinin  karşılığı da  mutlaka kendilerine iade edilecektir.

KHKLILAR İLE İLGİLİ BU VAATLER SADECE SİZİN Mİ YOKSA CHP’NİN  PARTİ POLİTİKASI MIDIR?

Benim  KHK’lılar ile ilgili yaptığım konuşmalar ve vaatler  CHP’nin  parti politikasıdır; sayın genel başkanımız da  aynı cümleleri  tekrar etmiştir.

21 Eylül’de Aydın ve çevre illerinden gelen KHKlılar ile buluşacağız. Karadeniz’de, Trabzon’da Van’da, Malatya, Diyarbakır, Bursa ve son olarakda Ankara’da gerçekleştireceğiz.

21.YÜZYILDA KAÇIRILMA VAKALARI

15 Temmuzdan sonra ilan edilen  OHAL ile yaşanan hak ihlalleri  12 Eylülde  yaşananların kat be kat üstündedir. O dönem beyaz toroslarla kaçırılanlar vardı, şimdi siyah transporterlerle kaçırılanlar. İnsanları kaybedemezsiniz, kaçıramazsınız varsa suçları mahkemede görülmelidir.

CHP olarak kaygımız  oy değil , adaletin yerini bulmasıdır. Sivil ölüme terk edilmiş adalete susamış  yurttaşlarımızın sesini   duyurmak ,  vicdanlarda adaletin tecelli edeceği  toplumsal barışı bağımsız yargıyla sağlamak istiyoruz.” dedi.

Daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!