KHK TV

KHK mücadelesini  Adana’da başlatan  ilk isimler arasında yer alan ihraç Sınıf öğretmeni Münir Korkmaz, KHK ile ihraç edilmesinin ardından neler yaşadığını ve KHK mücadelesinin nasıl başladığını anlattı.

Başak Tv’de Mücahit Özcan’ın konuğu olan Korkmaz, İhraç olduktan sonra vicdanlı bir insan olarak yaşanılanın devasa bir mağduriyet, tam bir insan hakları ihlali olduğunu vurgulayarak Adana İnsan Hakları Derneğine başvurduklarını kaydetti.

Adana İHD’ye başvurmalarının ardından ihraçlar üzerinden bir komisyon kurarak 2018 Ekim ayında Adana KHK Platformu ile mücadeleye başladıklarını ve bunun sosyal medyada duyurulmasıyla Türkiye’nin pek çok yerinden olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı.

Konuşmasının devamında Korkmaz, katıldığı bir panelde İnsan Hakları Savunucusu ve Genel Yayın Yönetmenimiz merhum Prof. Dr. Haluk Savaş ile nasıl tanıştıklarını sonrasında bir vesileyle Adana’ya gelen HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile de meseleyi paylaştıklarını ardından Adana’dan başlayan ve bugün Türkiye’nin 35 ilinin de içinde olduğu, “beş benzemezler” olarak tabir ettiği bir mücadele süreci olduğunu ifade etti.

Hepsi vs daha fazlasını KHK TV YouTube Kanalından izleyebilirsiniz.

Bağımsız bir gazeteci olarak amacımız; dönemin sosyal hafızasını tutmak, insanlara KHK hukuksuzluğunu duyurarak bu ülkede KHK hukuksuzluğunun son bulmasına katkı sunmak.

Bu yolculukta bize katılmak ve KHK zulmünü duyurmak için
KHK TV’ye Abone Ol.

KHK TV; İnsan Haklarının Peşinde!