KHK TV

Gaziantep Oto sanayide çalışan KHK’lı Polis memuru, sanayide esnafları ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir süre sohbet ederek KHK’lıların sorunlarını anlattı.

KHK’lı baba “Benim oğlum şu anda bizim durumuzdan dolayı okumak istemiyor” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki 4 bin 500 esnafın hizmet verdiği Mavi Kent Oto Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.

“POTANSİYEL SUÇLU”

Sanayi sitesinde esnafın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu ile KHK mağduru olduğunu ve oto tamirciliği yaptığını söyleyen eski polis memuru Cuma Kabalan arasında ilginç, bir o kadar da çarpıcı bir diyalog yaşandı. KHK’lı Kabalan, “Emekli maaşı alıyorum. Bizi en çok yıpratan potansiyel suçlu görme düşüncesi. Cezaevine girdim. Bizler için ‘Bunların karıları, kızları bizlere helal’ diyen vekilleri vardı. O vekiller hakkında hiçbir şey konuşmadılar. Benim çocuğum bir özel şirkette çalışmak için müracaat etti. Şirket, ‘Babası KHK’lı’ diye işe almadı’. Bizim çocuklarımızı mahvetmek zorunda değiller. Çocuklarımı potansiyel suçlu olarak görüyorlar” diye konuştu.

KHK’LI BABANIN OĞLU: BABAM VE AĞABEYLERİM OKUDU HAPSE ATTILAR, BEN OKUMAK İSTEMİYORUM

 İhraç polis memuru Kabalan’ın 10 yaşındaki oğlu ise, “Okumak istemiyorum. Babam ağabeylerim okudu. Onları hapse aldılar. Ben de okumak istemiyorum” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ile KHK’lı baba ve oğlu arasındaki diyalog kameralara yansıdı.

“GÜVENİ SAĞLAYAN ELİNİZDEKİ SİYAHLIKTIR”

Oto tamircisi KHK’lı Polis Kabalan, “Benim çocuğum 5-6 yaşından beri bu sıkıntıyı çekiyor ne zamana kadar bu sıkıntıyı çekecek? Esnaf arkadaşlarımız burada bize tam güveniyor” diye ekledi. Kılıçdaroğlu ise, “Güveni sağlayan elinizdeki siyahlıktır. Bu bir alın teridir” diyerek işçiyle tokalaştı. Mavikent Oto Sanayi Sitesi Başkanı Ramazan Balcı ve site sakinleriyle bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, kendisiyle fotoğraf ve selfi çektirmek isteyen işçilerin taleplerini geri çevirmedi.

Daha fazlasını  KHK TV YouTube kanalından izleyebilirsiniz.