KHK TV

Çağrıcıları arasında siyasetçi, yazar ve akademisyenlerin bulunduğu Demokrasi Konferansı’nın hazırlık çalışmaları, yapılan açıklama ile kamuoyu ile paylaşıldı. Demokrasi Konferansı bileşenleri, önümüzdeki ay yapılacak konferans için “Karanlığa rağmen bahar uyanıyor” diyerek çağrı yaptı. Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapılan Konferansın tanıtımına demokrasi konferansının bileşenlerinden KHK’lı Platformları Birliği de katıldı. Demokrasi Konferansı tanıtımında KHK’lı Platformları Birliği adına konuşmayı KHK’lı öğretmen Yurdagül Şahin yaptı.

“HAKLARIMIZ GASPEDİLDİ”

15 Temmuz darbe girişimin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL ile birlikte kamuda çalışan emekçilerin Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten atılmalarıyla yaşanan mağduriyete dikkat çeken Yurdagül Şahin, yaşadığı mağduriyeti de değindi. KHK’nın devletin sistematik işkence aracı olduğunu ifade eden Şahin, “20 Temmuz sivil darbesinin ardından kamu emekçilerine yönelik tarihin en büyük saldırılarından biri olan KHK’larla 140 bin kamu emekçisi ihraç edildi.

KHK’lerle başta çalışma olmak üzere en insani ve en temel haklarımız elimizden alındı. İş güvencemiz hiçe sayıldı ve bir gece yarısı kamusal ve kazanılmış tüm haklarımız gasp edildi.

KHK’lar hukuksuzdur, adaletsizdir, keyfidir, belirsizdir, yargısız infazdır, sistematik ve ağır işkencedir, sivil ölüme mahkûm edilmektir.” Şahin, bütün haksızlığı karşın, mücadelelerinin vazgeçmeyecekleri belirterek, sadece kendi sorunları için değil, toplumun bütün kesimlerinin sorunları karşısında ortak mücadele için, konferansa katılacaklarını da ifade etti.

Daha fazlasını  KHK TV YouTube kanalından ⤵️⤵️ izleyebilirsiniz.