KHK TV

KHK Tv’de her hafta Cuma akşamı  yayınlanan Gündem Hukuk programında konuşan  Av. Dr. Levent Mazılıgüney kabine değişikliği ve Güvenlik Soruşturması konularıyla ilgili  “Bu 3 bakan güvenlik soruşturmasına tabi olsalar üçü de bakan olamazdı” diye konuştu.

KHK’lı  üç Hukukçunun hazırlayıp sunduğu ve Moderatörlüğünü  Ceza Hukukçu  Dr. Günal Kurşun’un yaptığı  Gündem Hukuk programında  bu hafta yine çok önemli konular ele alındı.

İlk olarak sözü alan  Av. Mehmet Alkan, son günlerde yapılan kabine değişikliğini ele alarak. “Bu  iktidar döneminde bakanlıkların sık sık ayrılıp birleştirildiğine” vurgu yaptı.  “Oysa başkanlık sistemi ile çok hızlı karar alınacaktı; ancak görünen o ki devlet yönetiminde hızlı karar almak o kadar da iyi  bir şey değil. Bir gece yaptığınızı ertesi gece bozmak zorunda kalıyorsunuz.” dedi.

Dezenfektan skandalından da bahseden Av. Mehmet Alkan, şayet böyle bir durum söz konusuysa, ki adı geçen bakan kendisi doğruladı, bunun hukuk karşılığında bir yaptırımının olması gerektiğini kaydetti.

BAKANLARIMIZ GÜVENLİK SORUŞTURMASINA  TABİİ OLSAYDI MUHTEMELEN HİÇBİRİ BAKAN OLAMAZDI

Yeni atanan  bakanlarla birlikte TBMM’den hukuksuzca geçirilen  “Güvenlik Soruşturması”na değinen Av. Dr. Levent Mazılıgüney,  “Bakanlarımız güvenlik soruşturmasına  tabii olsaydı muhtemelen hiçbiri bakan olamazdı” diyerek konunun  hukuksuzluğuna dikkat  çekti.

YENİ BAKANLARIN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Mazılıgüney, Aile Bakanlığı koltuğuna oturan yeni ismin sosyal medya paylaşımlarının gündemde olduğunu ve buna bakarak sosyal medyada bazı trollerin de acaba biz de bir gün “Bakan” olabilir miyiz şeklinde ümitlendiklerini ifade etti. Devamında, bana göre yani ceza kanunu kapsamında sayın bakanın paylaşımlarında bir suç unusuru yok; ancak mesele o değil. Mesele,  çok daha azı nedeniyle  insanların “Terör örgütü üyeliğiyle” yargılanıyor olması, “Güvenlik Soruşturmalarından geçemiyor olması diyerek hukuktaki ikircikliğe dikkat çekti.

YARGITAY’IN ASKERİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ KARARI: YETMEZ AMA EVET

Yargıtay’ın askeri öğrencilere verilen müebbet kararının bozulması sorusuna ise  “Yetmez ama evet” diyerek yanıtlayan Mazılıgüney, akabinde  “Bir askeri öğrencinin darbeyle yargılanıyor olması zaten bir akıl tutulması haliydi. Şimdi Yargıtay bu kararı bozu ama darbe değil de yardım dediğini ancak askeri öğrencinin darbeye yardım da edemeyeceğini, o dönem itibariyle 18 yaşlarını bile doldurmamış çocuklar olduğunu belirterek daha önce verilen Birleşmiş Milletler kararına dikkat çekti.

Dilerseniz programın tamamını buradan izleyebilirsiniz