KHK TV

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, KHK marifetiyle çok sayıda suçsuz insanın açlığa mahkum edildiğini, itibarlarının da yok edildiğini kaydetti.

KHK ve KHK’lılar hükümetin açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı” ile yeniden gündeme geldi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan sonra Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’da  İl başkanları 2. toplantısında KHK meselesini insan hakları eylem planı üzerinden gündeme getirdi.

“HUKUKU KATLETTİNİZ HUKUKU”

Babacan, konuşmasında “Siz çıplak arama iddialarına ciddiyetsizlikle yaklaşıp kadınları ve insan haysiyetini aşağıladınız. Kaçırılma haberleri yine sizin döneminizde dolaşmaya başladı. KHK marifetiyle çok sayıda suçsuz insanı açlıkla sınadınız, itibarlarını yok ettiniz. Siz hukuku katlettiniz, hukuku!” ifadelerini kullandı. ,

Muhalefete göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “İnsan Hakları Eylem Planı” inandırıcı değil. Daha önce de reform adı altında birçok reform gündeme getirilmiş ancak hayata geçirilmemişti. Babacan, konuşmasında dünyadan da örnekler vererek Türkiye’nin hukuk karnesini açıkladı.

İşte o açıklamalar,