KHK TVAhmet Erkan

Konya’dan isminin açıklanmasını istemeyen kadın öğretmen KHK TV’ye konuştu.

Bir gecede terörist ilan edildiklerini söyleyen kadın öğretmen, “Böyle bir iftirayla insan nasıl yaşar? 15 Temmuz gecesinde hayatını kaybedenlerin suçunu bizim üzerimize attılar, bizi sorumlu tuttular.” dedi.

15 Temmuz sonrası eşininin tutuklandığını ve eşini 27 ay ziyarete gidemediğini anlattı ardından şöyle devam etti: “Hakkımda yakalama kararının olmadığını öğrendikten sonra eşimin görüşüne gittim. İlk karşılaştığımızda onu camların arkasında gördüm saçlarına beyazlar düşmüştü. Hayatımızın en güzel gününü geçirdik. Bana, “artık zor olanı geride kaldı, sana bir şey olmadı ya gerisi önemli değil ben cezaevinde yatarım.” diye konuştu.

Kendisi ve eşinin 15 Temmuz sonrası yurt dışına gitme ihtimali karşısında şunları söylediğini kaydetti: “Ben bir okul müdürüyüm, öğretmenlerim personellerim birer birer tutuklanırken ben ülke dışına çıkıp özgürce yaşamayı kabullenemem. Üzerimize atılan iftirayı sabırla karşılayacağım gerekirse yıllarca yatacağım dedi ve kısa süre sonra gözaltına alınıp tutuklandı şuan 4 yıldır tutuklu.” diyerek sözlerini tamamladı.

Dilerseniz programın tamamını buradan    izleyebilirsiniz