KHK TVAhmet Erkan

Kahramanmaraş Eğitimsen Şube Başkanı İsmail Tekardıç, ülke olarak kendimizi daha fazla dışarıya rezil etmeden bütün KHK’lıların işlerine dönmesi gerektiğini kaydetti. Tekardıç, “Ülkede demokrasi özgürlükler ve hukuk ne kadar çok yerleşirse dünyada itibarımız o kadar artar ve bu ekonomik darboğazdan kolayca çıkarız. Çünkü bu böyle gitmez.” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Tekardıç, KHK Tv’den Ahmet Erkan’a konuştu.

EĞİTİM SEN OLARAK İHRAÇ ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

KHK’lı üyelerinin hukuki durumlarını yakından takip ettiklerini belirten ve ihraç olan arkadaşlarına Bin 500 TL aylık yardım edildiğini aktaran Tekardıç, “Sendika olarak KHK ile ihraç olmuş arkadaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

“GÖRÜNMEZ OLURSAM BANA HAKKIMI VERİRLER DÜŞÜNCESİ ÇOK YANLIŞ”

Toplumda bir bastırılmıştık olduğunu bundan KHK’lıların da etkilendiğini belirten Tekardıç, “Görünmez olursam bize hakkımızı verirler diye düşünülüyor. Bu çok yanlış bir düşünce. Sizin emekleriniz bir KHK ile elinizden alınıyor. O yüzden hakkınızı armanız gerekir. Biz ancak bir olursak haklarımızı alırız. Yoksa devekuşu gibi kafamızı kuma gömerek kimse bize hakkımızı vermez ve vermeyecek. Bunu beklemek saf dillik olur. ” diye konuştu.

“SAĞCISI SOLCUSU BÜTÜN KHK’LILAR SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN BİRLEŞMELİ”

Sağcısı solcusu hangi görüşten olursa olsun KHK’lı arkadaşların seslerini duyurması gerektiğini aktaran Tekardıç “Bir insanın işini kaybetmesi sadece kendisini etkilemiyor. KHK’lı bir kişiye toplumdan tecrit edilmiş halde bakılıyor. Çünkü düne kadar doktordu, öğretmendi, hakimdi, askerdi… Bir insanın fikrinden dolayı ve yaptığı hukuksal faaliyetlerinden dolayı ihraç edilmesi akıl almaz bir olay” ifadelerini kullandı.

Çevresinde çok acıklı KHK hikayeleri olduğunu belirten Tekardıç, şöyle devam etti: “KHK ile yeni bir yaşama başlayan KHK’lılar başta çocukları ailesi olmak üzere kendilerini topluma anlatamıyor. İnsanlar, vatan haini ve terörist olarak bakıyor KHK’lılara. Terörle “irtibat ve iltisak” denilerek bugüne kadar literatüre girmeyen şeylerle arkadaşlarımız ihraç ediliyor. Ailelerde psikolojik bir travma yaşandı bu anlamda.”

“DÜNYAYA KENDİMİZİ DAHA FAZLA REZİL ETMEYELİM”

KHK’lıların mutlak bir gün işlerine döneceğini haksızlıkların sona ereceğine sonuna kadar inandıklarını kaydeden Tekardıç, şunları söyledi: “Umarım AİHM’e gitmeden, dünyaya kendimizi rezil etmeden herkes işine döner. Böyle gitmeyeceğini herkes biliyor. Bu adalet herkese lazım olacak. Yapılmış olan büyük bir hatadır. Bu hatadan dönülmesi gerekmektedir. Aslında kararı verenlerde bunun haksız olduğunu biliyor. Ancak siyasi söylemler nedeniyle böyle kararlar alıyorlar.” “TOPLUMSAL BARIŞ SAĞLANACAK”

İhraç olan KHK’lıların hiç birinin terörist olmadığını aktaran Tekardıç, “İhraç olanlar bizim arkadaşlarımız ailemiz kardeşimiz. Evladını arkadaşını dışlayan tutumlar gelişti. Süreç böyle gitmeyeceğini gösteriyor. Toplumsal barışın mutlaka sağlanacağını düşünüyorum. Ülkemizdeki insanlar terörizme ve hainliğe bulaşmış değiller. Ülkemizin dışarıda hukuka uygun hareket etmiyor görünmesi hoş değil. Bir ülkede adalet ve hukuk hâkim olursa dışarıda itibarımız artacak ve ekonomik olarak bu çıkmazdan kurtulacak” diye konuştu

Dilerseniz programın tamamını buradan  ️ izleyebilirsiniz