KHK TV

Diyarbakır merkez ilçeye bağlı Kayapınar Belediyesinden KHK ile ihraç edilen Şemsettin Şimşek, ihraç edildiğini öğrendiğinde buna inanamadığını söyledi. Diyarbakır’da Hevsel Bahçeleri’nde KHK TV muhabiri Engin Yılmaz’a konuşan Şimşek, “Hırsızlık yapmadım, yolsuzluk yapmadım, çalıştığım kuruma zarar vermedim, hiç bir terör örgütüyle ilgim alakam yok neden atıldım bilmiyorum” diye konuştu.

5 YIL OLDU ÖNÜME KONULAN BİR SUÇ DOSYASI YOK

Kısa süre önce yanında bakımını üstlendiği babasını kaybeden, eşi de kanser olan Şimşek bu süreçte çok sıkıntılar yaşadığını anlattı. Bir yakının mobilya mağazasında çalışan Şimşek, şunları söyledi: “Atıldıktan sonra uzun süre iş aradım, psikolojik sorunlar çektim, kalp krizi yaşadım bir kalp damarım hala tıkalı bu zulüm bir gün bitecek buna inanıyorum. 5 yıldır işten atılmış biri olarak önüme konulan hiç bir suç yok, dosyam bomboş. Ben şundan eminim ki bu devlete karşı hiç bir yanlışım olmadı.” Yönetilenin ilk vasıflarının dürüst olması gerektiğini kaydeden Şimşek, “Balık baştan kokar; baştaki hırsızsa alttaki de hırsızdır, baştaki adam ekibini kurar. Politika yapmak istemediğim için fazla konuşmuyorum. Bu şartlar devam ettiği sürece KHK’lıların hayatında bir şey değişmez” ifadelerini kullandı.

DOĞUDAKİ KHK’LILAR  BATIDAKİLERDEN ŞANSLI

Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “KHK’lılar sadece işlerinden atılmadı toplumdan da atıldı, yalnızlaştırıldı, düşmanlaştırıldı. Özel sektörde çalışmalarına engel oldular. Pasaportları iptal edildi. Biz doğu bölgesinde yaşadığımız için batıdakilere göre daha şanslıyız. Halk bizi dışlamadı, iş bulma imkânlarımız, dayanışma ve paylaşma daha fazlaydı. Bu günler uzun sürse de elbette geçecek ve hepimiz işimize döneceğiz.”

Dilerseniz programın tamamını buradan ⤵️⤵️ izleyebilirsiniz