Van’da oturan KHK’lı sağlık çalışanı Sait Kırmacı, KHK ile atılmaları nedeniyle hayallerini ertelediklerini, çocukları olmadığı için koruyucu aile olmak istediklerini; ancak olamadıklarını kaydetti. Kırmacı, “Bir KHK’lı olarak vebalı muamelesi görmek çok ağrıma gidiyor” dedi.

Yaşadıklarını KHK TV’ye anlatan KHK’lı ihraç sağlık çalışanı Sait Kırmacı, eşiyle birlikte zor günler geçirdiklerini kaydetti.

Resmi sendikaya üye olmak ve bankaya para yatırmak suçlarından hakkında ceza davası da açıldığını; ancak 1 buçuk yıl önce beraat ettiğini hatırlatan Kırmacı, “Buna rağmen beni iade etmediler işime. KHK’lı olduğum için kimse iş vermek istemedi. Verenlerde asgari ücretin altında çalıştırmak istediler” diye konuştu.

Vebalı Muamalesi Görmek Çok Ağır

Bir sağlık çalışanı olarak ihraç olduktan sonra Van’da sağlık kabini açmak istediğini; ancak Sağlık müdürlüğünün kendisine izin vermediğini aktaran Sait Kırmacı, “Süreçte çeşitli zulümlere maruz kaldık. Kimse iş vermedi. İş kurmamız engellendi. Vebali muamelesi görmek benim çok ağrıma gidiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye Bir Gün Mutlaka Hukuk Gelecek

Terörist yaftasının kendisine kesinlikle yapışmayacağını aktaran KHK’lı Sağlık çalışanı Kırmacı, KHK nedeniyle hayallerini de ertelemek zorunda kaldıklarını kaydetti. 13 yıldır eşiyle birlikte tüp bebek tedavisi gördüklerini; ancak çocukları olmadığı için koruyucu aile için başvurduklarını aktaran Kırmacı, “Süreç olunca tabi koruyucu aile de olamadık. hayallerimizi maalesef erteledik” dedi. Türkiye’ye bir gün mutlaka hukukun geleceğine inandığını aktaran Kırmacı süreçle ilgili umutlu olduğunu haksızlıkların bir an önce son bularak KHK’lıların işlerine dönmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Dilerseniz röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.