KHK TV

KHK İle ihraç edilen Ceza İnfaz Koruma Memuru 28 yaşındaki Abdürrezzak Biter,  “Bu hayattan artık bir umudum kalmadı. Hayallerim vardı, hayallerimi öldürdüler” dedi.

Şu anda Kayseri’de internet üzerinden sucuk pastırma satışı yaparak hayatını devam ettiren Biter, yaşadıklarını KHK TV’ye anlattı.

15 Temmuz’dan 2 hafta sonra gözaltına alınan ve 13 gün gözaltında kalan Biter, niçin gözaltına alındığını hala öğrenemediğini söylüyor. Gözaltında kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla bırakıldığını, 7 ay boyunca karakola imza attığını belirten Biter, “15 ay açıkta kaldım. 2017 Eylül ayında işe başladım. Yaklaşık 8 ay çalıştıktan sonra 701 sayılı KHK ile ihraç oldum” diye konuştu. Yaklaşık 5 sene atanmak için uğraşan İhraç Ceza İnfaz Koruma Memuru Biter, 14. başvurusunda memuriyeti kazandığını belirtiyor.

İKİNCİ KEZ İHRAÇ SÜRECİ

Neden ihraç edildiğimi henüz kendisinin de bilmediğini aktaran Biter, ihraç sürecini şu şekilde anlattı: “701 sayılı KHK’da ise hiç ihraç olacağımı beklemiyordum. Nasıl olsa aklandım demiştim. Kız kardeşim ağlayarak “ihraç edildiğimi “haber verdi. İlk başta inanamadım, listeye baktım göremedim, zaten umursamıyordum da. Nasıl olsa ismim yoktur diye düşünüyordum. Listeye bir kaç defa bakınca ismimi görünce şok oldum, inanamadım. Babam o an yanımdaydı. Çok zoruna gitti. Ağlamadım, çok zordu ama bir yanlışlık vardır diye düşündüm. Kendime gelmekte baya zorlandım. Sonra kabullendim. Adalet Bakanlığı’nı arayıp sormak istedim ve doğru olduğunu teyit edince, ‘Lanet olsun, hakkımda haram olsun’ dedim”

KADIN-ERKEK KARIŞIK NEZARETHANEDE SÜTÜNÜ LAVABOYA SAĞAN KADINLAR VARDI

13 gün boyunca kaldığı gözaltı sürecinden bahseden Abdurrezzak Biter, “Nezaretin kadınlı erkekli olması, kadınların ağlaması, beni psikolojik olarak çok yıpratmıştı. O nezarette unutamadığım ve hiçbir zaman unutmayacağım olaylar yaşadım. Bir kadın vardı, çocuğu yeni doğmuştu. Her gün dışarıdan bir bebek sesi gelirdi. Sonra bu kadın feryat figan ederdi. Nezarette kadın erkek karma kaldığımız için, kadınlar lavabo ihtiyaçlarını karşılayacakları zaman kapıda bir erkek beklerdi. En küçük ben olduğum için bazen benden rica ederlerdi veya artık o an kim müsait olursa ondan rica ederlerdi. O kadın bir gün lavaboya gitti, o kadar bağırarak ağladı ki, herkes duydu. “Sütümü lavaboya sağıyorum, o süt haram olsun”dedi. O zaman büyüdüğümü anladım”

İhraç olduktan sonra defalarca adliyeye gidip suçunu öğrenmek istediğini ancak şu ana kadar öğrenemediğini belirten Biter, “Biliyorum suçum yok. Bana verilen hep takipsizlik kararı oldu. Umudumu yitirmedim, elbet bir gün öğreneceğim. Sosyal demokrat bir insanım. Benim için önce insan gelir, hep bu minvalde yaşadım” ifadelerini kullandı. İş bulmakta çok zorluk çektiğini belirten çalıştığı birkaç yerden çıktığını ve şu anda internet üzerinden sucuk pastırma satışı yaparak geçimini sağladığını ifade ediyor.

BİZ İHRAÇ EDİLMEK İÇİN OKUMADIK

Konuşmasının devamında Biter, “Biz ihraç edilmek için okumadık. Bu insanlar ihraç edilmek için okumadı.” diyerek serzenişte bulundu.

“BU HAYATTAN BEKLENTİM KALMADI”

İade olacağı umudunu hiçbir zaman yitirmediğini aktaran Biter, sözlerini şöyle noktaladı: “28 yaşındayım. 16 yaşından beri SGK kaydım var. Bir yandan çalıştım, bir yandan okudum. Kimseye ağız eğip beni işe alın demedim. Emeğimle kazandım. Bir inancım var, Allah’a inanıyorum. 5 senelik emeğimin karşılığını elbet alacağımı düşünüyorum. Sadece hayallerim öldü. Bu hayattan bir beklentim kalmadı. Evim olsun, arabam olsun vs. şeylerin hayalini kurmuyorum veya evlenmek gibi bir derdim de yok artık”

Dilerseniz röportajın tamamını buradan  izleyebilirsiniz.