KHK TV

Bir dönem Halkların Demokrasi Partisi (HDP) içinde siyaset yapan Ermeni asıllı aktivist Murat Mıhçı, Ermeniler olarak bu topraklarda doğuştan KHK’lı olduklarını belirterek KHK’lılara şu tavsiyede bulundu: “İş, aş, ekmek davanızda birbirinizin ideolojisine bakmadan birlik ve beraberlik içinde olun.” Hukukun OHAL eliyle ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Mıhçı, KHK meselesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Bir KHK’lının halinden ancak başka bir KHK’lı anlayabilir. Bizler Ermeniler olarak doğuştan KHK’lıyız. Bu topraklarda doğduk. Konya Ereğli’liyiz. Ancak doğar doğmaz devlet bize bir kod verir ve bu yüzden belediye işçisi dahi olamayız. O yüzden bizde KHK’lılar gibiyiz. Bu yüzden KHK’lıları bir nebzede olsa anladığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Şu anda yaşanan sorunların başında ülkede demokrasi olmaması olduğunu belirten Aktivist Murat Mıhçı, “Aslında ülkeye demokrasi gelse bu ülkede bir çok mesele hallolur. Bunların başında da KHK meselesi gelmektedir. Bugün ülkede demokrasi olsaydı KHK’lılar işinden olmazdı” diye konuştu.

KHK’lılara tavsiyelerde bulunan Mıhçı KHK’lıların birbirlerinin ideolojilerine bakmadan birlik olmaları gerektiğini belirterek sözlerini “Lütfen homurdanmayı bırakın, harekete geçin yoksa bir daha homurdanamayabilirsiniz” diyerek bitirdi.

Dilerseniz röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.