KHK TVAhmet Erkan

Ermeni asıllı TC vatandaşı Nurhan Çetinkaya, KHK TV’ye konuştu.

Skype üzerinden Ahmet Erkan’a konuşan Çetinkaya, kendisini bu ülkede azınlık olarak değil asli unsur olarak gördüğünü belirterek Türkiye’nin iyiliği için her konuda inisiyatif aldığını söyledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar nedeniyle Türkiye’de yaşayan Ermeni asıllı Türkiye vatandaşların zarar görmemesi gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, “Ermenilerin bulunduğu bölgelerde provokatif eylemler olabilir. Bir kıvılcım büyüyerek önü alınmaz bir yangına dönüşebilir. Burada siyasete çok büyük görevler düşüyor. Günümüzde her alanda tek belirleyici unsur siyasettir.” dedi.

Doğduğu topraklarda ölmeyi istediğini ifade eden Çetinkaya, “Bu toprakların kaderi, insanlar doğduğu yerde ölmüyorlar. Benim annem Kayseri’de, babam Sivas’ta doğdu. İkisi de İstanbul’da öldü. Amcam Almanya’da, Annemin amcası Amerika’da öldü. Ben İstanbul’da doğdum yine burada ölmek istiyorum. Artık bu topraklar göç vermesin.” diye konuştu.

İş adamı kimliğiyle ekonomik sorunlara değinen Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye, üreten bir ülke olmaktan çıktı; tüketen bir ülke oldu. Petrolü Arabistan’dan dört kat, Mercedesi, BMW’yi Almanya’nın dört katı fiyata satıyor. Devlet, ‘vatandaşım alır onda para çoktur’ mantığıyla davranıyor. Günü kurtarmak için yapılan projelerle buraya kadar gelindi.

Türkiye’nin devi olan şirketler bugün tezgah kapatmış durumda. Bu süreç AKP hükümetinin son seçimi olacağa benziyor. Mevcut siyasi partilerde ekonomiyi kurtarmaya yönelik bir irade yok. Muhalefetin doğru muhalefet yapması lazım; ancak bunu yapmaktan çok uzak. Yeni siyasi oluşumların bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak projeler üretmesi lazım.”

Dilerseniz programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.