KHK TV

Oğlunun 49 aydır haksız yere cezaevinde tutuklu olduğunu ileri süren ve şu anda ciddi sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu aktaran Ekim Can Polat’ın Annesi Songül İlker, 24 yıl ceza alan oğlunun suçsuz olduğunu kanıtlamak için sonuna kadar mücadele edeceğini kaydetti.

Bir şirkete ait kamyonun benzinle kundaklanması olayında tanık beyanıyla tutuklanan ve bombacı olarak yargılanan Ekim Can Polat’a 24 yıl ceza verildi. Kamyonun şoförü tarafından olayın faili olarak gösterilen Ekim Can Polat’ın annesi Songül İlker, KHK TV’ye konuştu.

Olayın, oğlunun üzerine yıkılmaya çalışıldığı savunan anne İlker; asıl failin başka bir şahıs olduğunu iddia ederek bu şahsın ailesi tarafından tehdit edildiğini söyledi.

“ASIL FAİL ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR”

Bir şirkete ait arabanın yanması olayında, oğlunun bombacı olarak yargılanmasına anlam veremeyen anne İlker, sözlerine şöyle devam etti: “Oğlum babasının evinde iken gözaltına alındı. Babası inşaat işleri ile uğraşan biri. Orada bulunan malzemeleri bomba yapımında kullanılan malzemeler olarak kayda geçtiler. Oğlumun o malzemeler üzerinde parmak izi dahi yok. Şirketin şoförüne para verilerek oğluma iftira atıldı. Somut hiçbir delil bulunamamasına rağmen oğluma 24 yıl gibi ağır bir ceza veriliyor. Asıl fail elini kolunu sallayarak gezerken onun yerine Ekim Can, hapis yatıyor”

“ADALET SAĞLANSIN”

Tutukluluk süresi boyunca pek çok kez farklı hapishanelere sürgün edilen Ekim Can Polat’ın çeşitli işkencelere maruz kaldığını ileri süren anne Songül İlker, hukuksuz uygulamaların bir an önce son bulmasını ve adaletin sağlanmasını istiyor.

Dilerseniz programın tamamını buradan  izleyebilirsiniz.