KHK TV, Berna Kavaklı

Şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde söylediği sözlerle dikkatleri çeken ve özellikle iktidar tarafından hedef haline getirilen ve 15 Temmuz sonrası ilan edilen KHK ile ordudan atılan Emekli Yarbay Mehmet Alkan, ilk kitabı ardından üç kitap daha çıkardı.

Zulüm ve Çile

Özellikle KHK’lıların hayat hikayelerine yer verdiği son çıkan kitap “Zulüm ve Çile” ise  büyük ilgi görüyor. Yarbay Alkan, şehit kardeşi Ali Alkan’ın hayat hikayesine yer verdiği kitap sonrası üç kitap daha çıkardı. Bunlar “Zulüm ve Çile” OHAL Darbesi, ve Düşündüm yazdım.

Yarbay yayınlarından satışa çıkan kitaplarıyla ilgili Mehmet Alkan KHK Tv’ye konuştu.

KHK’lıların hikayelerini anlattığı “Zulüm ve Çile” isimli kitabında tarihe not düştüklerini aktaran Alkan, “KHK’lıların yaşadıkları aynen kitabımın başlığındaki gibi zulüm ve çiledir. Bunu, kitabı okuyunca çok daha net anlayacaksınız” dedi.

KHK’lıların yaşadıklarının tarifinin olmadığını bu kitapların yaşananları gelecek kuşaklara taşıma anlamında tarihi bir vesika olduğunu aktaran Alkan, “Bu hikayelerin her biri, aslında ayrı bir kitap olabilir. İnanıyorum ki bundan sonra başka kitap yazanlar da olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kara Mizah

Zulüm ve Çile isimli kitabı için kendisine 200’e yakın hikaye gönderildiğini ve bunların çoğuna kitabında yer verdiğini aktaran Alkan, bazı hikayelerin ise kara mizah niteliği taşıdığını belirtti.

KHK’lı Emekli Yarbay Mehmet Alkan, kitapları ve gündeme dair pek çok konuda KHK Tv’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dilerseniz programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.