Deva Partisi İstanbul Milletvekili, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, KHK meselesinde terörle suçlananların yüzde 95’inin masum olduğunu kaydetti. Yeneroğlu, “Suçlamalara baktığınızda benzer suçlamalarla iktidar kanadından yüz binlerce kişinin ileride terör şüphelisi olabileceğini aktardı.

İYİ YÖNETİM MODELİ HUKUKA UYGUN DENETLENEBİLİR, HESAP VEREBİLİR OLMALIDIR

TV 5 programında konuşan Deva Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye’de en büyük problemin hukuk ve adalet problemi olduğunu söyledi. Bu yönetim biçimde dindar neslin yetiştirilemeyeceğini; ancak kindar bir neslin olacağını ileri süren Yeneroğlu iyi yönetim modelini “Kim olursa olsun yasalara, anayasaya tabi olması gerekir. Yasamanın denetimine açık olması gerekir. Topluma da devamlı hesap vermesi gerekir” şeklinde değerlendirdi.

“UŞAK’TA GENÇ KIZLARIN ÇIPLAK ARANMASI”

Ülkede adalet ve hukuk probleminin olduğunu kaydeden Mustafa Yeneroğlu, bunu şu örneklerle açıkladı: “Bu ülkede Uşak’da genç kızların çıplak olarak aranması mevzuu var. Van kırsalında 2 köylünün helikopterden atılma olayını biliyoruz. Ayrıca eski dış işleri personeline yapılan işkenceler, hatta bazılarına tecavüz vakaları var.”

“RESMİ KAYNAKLARA GÖRE 1 MİLYON 400 BİN İNSAN TERÖR ŞÜPHESİYLE SORUŞTURMA GEÇİRDİ”

Resmi rakamlara göre 1 milyon 400 bin insanın terör örgütü soruşturması geçirdiğini belirten Yeneroğlu, “Bugün çok demokrat kararlar verdiği söylenen Yargıtay 16. Dairesinin kararlarına göre ileride Fethullah Gülen yapılanmasına destek veriyor şüphesiyle çok sayıda iktidar mensubu yargılanabilir.” uyarısında bulundu. 6 milyonun insanın terör örgütü suçlamasıyla karşı karşıya geldiğini aktaran Mustafa Yeneroğlu “KHK meselesinde Terör örgütü suçlamasında bulunulan kişilerden yüzde 95’inin masum olduğunu düşünüyorum. Hukuk normal işleseydi bu insanlar beraat ederdi. Yani bu kadar insan terörist ise devletin kendisi bitmiş demektir. Bu zalimliktir. Bir çok insan intihar ediyor, yurtdışına kaçmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

“BAĞIMSIZ MAHKEMELER KARAR VERMEDEN KİMSENİN MEMURİYETİNE SON VERİLEMEZ”

KHK’lı olarak sosyal ölüme mahkum edilen çok büyük bir kesimin olduğunu aktaran DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, “KHK’lıların eğer yapmışlarsa devlete sadakatsizliğinin somut bir şekilde bağımsız mahkemeler tarafından tespit edilmesi gerekir. Meselede böyle mi oldu? Hayır.” ifadelerini kullandı. Yeneroğlu devletin bile bile kendisine düşman ürettiğini sözlerine ekledi.

Dilerseniz açıklamanın tamamını buradan ️ izleyebilirsiniz.