KHK TV  

Eski bakanlardan Ertuğrul Günay, “FETÖ suçlamalarına baktığımızda AKP’nin kapatılması gerekirdi” dedi. Günay, konuşmasında 12 Eylül ve 12 Mart’ı gören birisi olarak hukukun ayaklar altına alındığı insanların kendilerini savunamadığı başka bir dönem görmediğini kaydetti.

“Eğer Geçmişte Cemaatin Gazetesinde Yazmak, Faaliyetlerini Desteklemek Suç İse Akp’nin Kapatılması Gerekir”

TV 5 kanalında yayınlanan 4. Güç programına konuk olan geçmişte Ak Parti Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Ertuğrul Günay, gündemdeki soruları yanıtladı. Hükümetin son dönemde kendisine muhalif ya da karşı gördüğü herkesi “FETÖ”cülükle suçladığına dikkat çeken Günay, “Eğer geçmişte cemaatin gazetesinde yazmak, faaliyetlerini desteklemek suç ise AKP’nin kapatılması gerekir. Bizlere ve bizim gibilere yapılan suçlama siyasi bir suçlama, hukuki değil. Bizlere, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine FETÖ suçlaması yapıyorlar. Hoşlanmadıkları rakip gördükleri kimselere bu suçlamaları yapıyorlar.” diye konuştu.

Yargılananların Çoğunun Hukuki Dayanağı Yok

Sadece kendilerine değil Anadolu’da da bu suçlamaların yapıldığına dikkat çeken Ertuğrul Günay, şunları söyledi: “Bakkal rakip, bakkalı suçluyor. İnsanlar, sevmedikleri kişileri “FETÖ”cülükle suçluyor. Bu yüzden bir dolu insan mağdur oldu. Bu insanlar, bu suçlamalar karşısında kendini aklamakta zorlanıyor. On binlerce insan kamudan atıldı, haksız ve hukuksuz bir şekilde. Çoğunun hakkında hiçbir hukuki delil yok. Çoğu beraat etmiş, takipsizlik almış, işlerine dönemiyor. Yargılananların çoğunun ise hiçbir hukuki dayanağı yok” 12 Mart’ı 12 Eylül’ü görmüş birisi olarak mahkemelerin çaresiz kaldığı savcıların talimat aldığı insanların haklarını savunmadığı başka bir dönem görmediğini belirten Günay, hukukun bu kadar çiğnendiği bir döneme şahit olmadığını kayd

Dilerseniz röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.