KHK TVBerna Kavaklı

KHK’larla işlerinden atılan kamu emekçileri için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan Cemal Yıldırım, polis baskısıyla yürümesi engelleniyor. Yürüyüşünün ikinci gününde KHK TV’ye konuşan Yıldırım, sistemi rahatsız ettiğimiz çok açık her il ve ilçe girişlerinde önümüz kesiliyor engelleniyoruz ama Ankara’ya ulaşıp basın açıklaması yapmakta kararlıyız.” dedi.

Amaç, KHK’lıların Gündem Olması

Asıl amaçlarının KHK’lıların yeniden gündem olmasını sağlamak olduğunu belirten Yıldırım, “Kamuoyunda ne yazık ki KHK’lılar yeterince bilinmiyor. KHK’lıların var olan sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz, dün sokaklarda eylem yapıyorduk, açlık grevi yaparak yapmıştık bugün yürüyerek yapıyoruz. Herkes bizim gibi yürüyemeyebilir eylem yapamayabilirler ama her KHK’lı elinden geldiğince sesini duyurması gerekmektedir” diye konuştu.

Tüm KHK’lılara Sesleniyorum, Bu Mücadeleyi Hep Birlikte Başarmalıyız

Yürüttükleri mücadelenin haklı ve meşru bir mücadele olduğunu vurgulayan Yıldırım şunları söyledi: “Tüm KHK’lılara sesleniyorum, bu mücadeleyi hep birlikte başarmalıyız. Biz kendi haklarımızı talep etmedikçe kimse bize haklarımızı iade etmek için bir şey yapmaz. Ben ilk günden beri korkuyorum, benim de ailem var ama haklılığım bana bu eylemleri yapmam gerektiğini söylüyor. Burada kendi haklarımı savunmasam kendimi inkar etmiş olacağım. Biz çocuklarımıza demokratik adil bir ülke bırakacaksak bedel ödememiz gerekiyor.”dedi.

Hak ve Adalet Arayışı İçin Eylem Yapmamızdan ve Sesimizi Duyurmamızdan Başka Çaremiz Yok

KHK’lıların OHAL komisyonu, mahkemeler ve AİHM’den bir sonuç beklemeye devam ettiğini anlatan Yıldırım, “Bizim haklı bir davamız var, ülkede adalet olmadığı gibi ne yazık ki AİHM de bizim sorunlarımıza duyarsız kalıyor. Burada hak ve adalet arayışı için eylem yapmamızdan ve sesimizi duyurmamızdan başka çaremiz yok, bunu artık anlamamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Dilerseniz röportajın tamamını buradan ️ izleyebilirsiniz.