KHK TV, Berna Kavaklı

Müzisyen, Sanatçı ve İnsan Hakları Savunucusu Şanar Yurdatapan, bu dönem ki kadar kötü bir dönemi ne gördüğünü ne de yaşadığını söyledi.

KHK TV’den Berna Kavaklı’nın sorularını yanıtlayan ünlü sanatçı Yurdatapan “O daha kötüydü, bu daha kötüydü kıyaslaması yapmanın pek bir şeyi yok ama, gerçekten de Türkiye’nin bu kadar kötü bir dönemini görmedim, duymadım, yaşamadım”  dedi.

Ne Demek İzinsiz Gösteri, İzinli Gösteri mi Olurmuş?

Devletin devlet olmaktan çıktığını belirten Yurdatapan; “Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde KHK’lıların yaptığı direnişte, insanları evlerinden gitmiş toplamışlar. Bu defa da 8-9 kişiyi. Neden, hangi gerekçeyle? Hiçbir gerekçe yok. Anayasada resmen yazıyor ki; silahsız ve saldırısız gösterileri yapmak önceden izin almaksızın herkesin hakkıdır. Şimdi polis geliyor, bu gösteri izinsiz diyor. Ne demek izinsiz gösteri, izinli gösterimi olurmuş?” diye konuştu.

Muhalefet  Partisi Olarak Sadece Hdp’yi Görüyorum

Devletin, adım adım ele geçirildiğini aktaran İnsan hakları Savunucusu ve sanatçı Şanar Yurdatapan, şunları söyledi: “İlk önce medya ile başladı, yani vücudun sinir sistemini eline geçirdi diyelim. Haberleşme alanını. Çok şükür az sayıda da olsa internette hala dürüstçe yayın yapan kanallar var. Sizinki de onlardan bir tanesi zaten. Ama onun da canına ot tıkamak için hazırlıklar yapıyor. Başaramaz, o mümkün değil. Teknik olarak mümkün değil. Tamam, kapatır kapatmasına ama her şeyi kapatır o vakit” Muhalefet partisi olarak sadece HDP’yi gördüğünü aktaran Yurdatapan gündeme dair bir çok soruya KHK TV ekranlarından cevap verdi.

Dilerseniz programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.