KHK TVAhmet Erkan

KHK Tv ekranlarında KHK ile Değişen hayatları ekranlara getirmeye devam ediyoruz. Van’da yaşayan 44 yaşındaki Fatma Arslan, 25 yıllık hemşireydi. Bir gecede ilan edilen KHK ile eşiyle birlikte işinden oldu.

Kendi mesleğine yakın olarak gördüğü güzellik uzmanı olarak hayatına devam ediyor. Enfeksiyon hemşiresi olan, geçmişte domuz gribi salgınında aktif olarak görev alan Arslan, COVİD-19 döneminde arkadaşlarının yanında olamadığı için hiçlik duygusu yaşadığını belirtiyor.

KESK’e bağlı Van SES Eş Başkanlığı da yapan Arslan, ihraç olmasını muhalif olmasına haksızlıklar karşısında susmamasına bağlıyor.

İHRACIMLA RAHATLADIM

İhraç olmayı beklediğini belirten Arslan, “Ancak ben diğer arkadaşlarımdan sonra ihraç oldum. Arkadaşlarımın ihraç olduğu bir dönemde kendi ihracımla adeta rahatladım. Çünkü kendimi suçlu gibi hissediyordum” dedi. Ailesinde memur olan 12 kişinin birden ihraç olmasıyla birlikte ekonomik olarak zorlandıklarını belirten Arslan, “Özellikle çocuklarımız bu süreç de olumsuz etkilendi. Ancak süreç çocuklarımızı erken olgunlaştırdı” ifadelerini kullandı.

“YENİ İŞİME ALIŞTIM ANCAK PARAYA ALIŞAMADIM”

Hayatına güzellik uzmanı olarak devam eden 25 yıllık hemşire Fatma Arslan, “İşlerim çok iyi, ancak parayla aram iyi olmadığı için bazen fiyat söylerken acaba fahiş fiyat mı söyledim diye çekiniyorum” diye belirtiyor. Karı koca ihraç olmalarının çocuklarının psikolojisini bozduğunu belirten Arslan, “Oğlum geldi bana; bak anne, okuyunca neler oluyor; ben okumak istemiyorum dedi. Onları ikna etmek için uğraştık. İl dışında üniversitede okuyan kızım, ihracımızı öğrenince bizden para istemedi. Akşamları kafede okul harçlığını çıkarmak için çalıştı. Süreç çocuklarımızın erken olgunlaşmasına neden oldu” dedi.

“ENFEKSİYON HEMŞİRESİYDİM  COVİD 19 SALGININDA ARKADAŞLARIMIN YANINDA OLMALIYDIM”

Hayatının en kötü dönemini COVİD-19 döneminde geçirdiğini aktaran ihraç hemşire Fatma Arslan, şunları söyledi: “Hiçlik duygusu, işe yaramamazlık duygusu yaşadım. Bu durum aile ilişkilerimi etkiledi. Ben enfeksiyon hemşiresiyim. Domuz gribinde aktif olarak görev almıştım. Bu dönemde Covid ile mücadelede arkadaşlarımın yanında olmalıydım. Ben bu dönemde çalışmalıydım dedim. Arkadaşlarıma destek olmalıydım dedim.” diyen Arslan, haksızlıklarla mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Dilerseniz programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.