KHK TV

15 Temmuz sonrası ilan edilen KHK’larla bir gecede on binlerce kamu çalışanı ihraç edilerek işlerinden oldular. Türkiye’nin tek devlet televizyonu olan TRT de çok sayıda ihraçtan nasibini aldı. TRT’nin iftar dualarını yapan spiker Sırrı Er de bu isimlerden sadece birisi.

TÜRKÇE VE KONUŞMA SANATI ÜZERİNE SAYISIZ KİTABI VAR

Türkçe ve konuşma sanatı üzerine sayısız kitabı olan, 2018 yılında MEB tarafından yayınlanan Öğretmen kılavuz kitabında konuşma sanatı üzerine yazısı yer alan Er, hala neden ihraç edildiğini bilmediğini söylüyor. Yaşadıklarını KHK Tv’ye anlatan Er “Bir gecede 40 yıllık emeğimiz yok oldu. İşsiz kaldık, kimse bize iş vermek istemedi. İşin garibi ben hala neden atıldığımı dahi bilmiyorum” dedi.

“AİLEMDE SAYISIZ ŞEHİT VAR, KİME GÖRE VATAN HAİNİYİM”

Bir gecede toplumun gözünde vatan haini olarak yaftalandıklarını aktaran Er, “Kime göre vatan hainiyim ben? Benim ailemde sayısız şehit var. Ne yapmışım da hain olmuşum? Hakkımda savcılık soruşturması dahi yok. Ancak bir gece çıkan KHK ile bütün emeklerimiz heba olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Devletin tek ve tükenmez bir hazinesi olduğunu; bunun da adalet olduğunun altını çizen İhraç spiker Sırrı Er, adaletin yara almasıyla o toplumun yoksullaşacağını kaydetti.

BİR BAŞKA ÜLKEDE OLSAM ‘DEVLET ÖZEL NİŞANI’ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİM

Özellikle Türkçenin gelişmesi için sayısız çalışma yaptığını aktaran Sırrı Er, “Ben şu anda İngiltere’de,   Fransa’da veya başka bir Avrupa ülkesinde o ülkelerin dillerinde çalışma yapsam devlet üstün nişanı ile ödüllendirildim. Burada ise yaptığımız çalışmalarla cezalandırılıyor üstelik terörist muamelesi görüyoruz” diye konuştu.

YAŞADIKLARIMIZ MEHMET AKİF’İN YAŞADIKLARINA BENZİYOR

Kendisinin ve KHK’lıların yaşadıklarının benzerini zamanında İstiklal şairi Mehmet Akif’in yaşadıklarına benzeten Er, “Merhum Akif de aynı sıkıntıları yaşamış, sürgün edilmiş; ancak hayata küsmemiş, mücadelesine devam etmiş. Bizim de pes etmememiz gerekiyor. Biz mücadele etmedikçe kimse gelip bize hakkımızı geri vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Dilerseniz röportajın tamamını buradan ️ izleyebilirsiniz.