KHK TVBerna Kavaklı

NE OLUR KIZIMI BIRAKIN

29 aydır cezaevinde olan ve sırtında çıkan tümörle mücadele eden Sınıf öğretmeni Sevgi Sezer’in annesi Ayşe Sezer, “Yavrumu çok özledim. İçeride hastalığından dolayı perişan oldu. Varsa cezası bırakın dışarıda çeksin, kızımı tedavi ettireyim” dedi. Koronavirüs nedeniyle 4 aydır kızının kokusuna hasret kaldığını belirten acılı anne Ayşe Sezer “Haftada bir sesini duyuyorum. Bana moral oluyor. Her telefonda aradığında O bana moral veriyor. Benim de hastalıklarım var. Ne olur kızımı bırakın” diyerek feryat etti.

“29 AY 29 SENE OLDU BİZE”

Kızının cezaevinde olduğu 29 ayın, 29 senelerini aldığını aktaran acılı anne Ayşe Sezer, gözyaşları içinde “Ben kızıma haram lokma yedirmedim. Zor şartlarda okuttum. Çocuğumun kokusunu özledim. Bir an önce oradan çıkmasını, tedavi edilmesini, gerekirse cezasını evde çekmesini istiyorum” diye konuştu.

“ABLAMLA EN SON 4-5 AY ÖNCE GÖRÜŞTÜK, ÇOK KÖTÜYDÜ SARILAMADIK”

Ablası Sevgi Sezer’n durumunu KHK Tv’den Berna Kavaklı’ya anlatan Özge Sezer ablasının Giresun Kapalı Cezaevi’nde olduğunu ve sırtında çıkan tümörle mücadele ettiğini kaydetti. Ablasının tedavi için 3.5 saat mesafedeki Samsun’a getirildiğini bu süreçte çok perişan olduğunu aktaran Sezer, “Ablamı en son gördüğümde 4-5 ay önceydi çok kötüydü sarılamadık birbirimize.” dedi.

AYM RET KARARI VERDİ, DAVA AİHM’DE

Hastalığının çok ciddi olduğunu, uzmanlık gerektiren bir ameliyat gerektirdiğini anlatan Özge Sezer, “O yüzden cezaevinden çıkarak iyi bir şekilde tedavi edilmesi, bakılması gerekiyor. Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Oradan ret cevabı geldi. Şimdi ablamın durumunu AİHM’e başvurduk, raporlarıyla beraber. Oradaki sonucu bekliyoruz” diye konuştu.

“KOĞUŞTA IŞIKLAR 24 SAAT AÇIK“

Cezaevi koşullarının da çok kötü olduğunun altını çizen Sezer, “Ablamın koğuşunda 24 saat ışıklar yanıyormuş. Ablam, gece lambasından bile rahatsız olan birisi. Sıkıntı ve strese bağlı olarak tümör büyüyor.” İfadelerini kullandı.

Dilerseniz röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.