KHK TVAhmet Erkan

KHK mücadelesini  Adana’da başlatan  ilk isimler arasında yer alan ihraç Sınıf  öğretmeni Münir Korkmaz, KHK nedeniye erken emeklilik yaşıyor.

 Tüm KHK’lılar İçin Mücadele Etme Şansım Oldu

İhraç olduktan sonra bir yandan torununa bakan Münir Korkmaz, diğer yandan da KHK Platformları aracılığıyla KHK mücadelesi veriyor. Her platformda KHK’lılara yapılan zulmü ve haksızlıkları en net şekilde haykıran isimlerin başında gelen İhraç öğretmen Münir Korkmaz, şu sıralarda kendisi gibi öğretmen eşiyle Kahramanmaraş’ın Anıdırın ilçesindeki babadan kalan yayla evlerinde adeta erken emeklilik yaşıyor. Yayla evindeki bahçede çiçekler,  ektikleri sebze ve meyvelerle eşine yardım eden Korkmaz, “KHK mücadelemiz devam edecek. Belki de benim ihraç olmam hayırlı oldu. Şimdi, tüm KHK’lılar için mücadele etme şansım oldu” diyor.

Son KHK’lı İşine Dönene Kadar Mücadelemiz Devam Edecek

KHK ile ihracının ilk olmadığını, 12 Eylül sonrası da ihraç olduğunu aktaran Korkmaz, “Ancak KHK ile ihraç çok acı oldu. O zamanlar bekardım. Çok anlamadım. Şimdi ise evliyim ve  sorumluluklarım var. Ancak ben her daim mücadele etmeyi bırakmadım. Son KHK’lı işine dönene kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuşuyor.

Hukuk Çerçevesinde Hak Arama Mücadelesi

30 yıllık  Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Suat Korkmaz da ihraç olan  eşi Münir Korkmaz’ın  mücadelesine sonuna kadar destek veriyor. Devleti herkesin sevdiğini ancak hükümetleri sevmek zorunda olmadıklarını aktaran Suat Korkmaz “Yapılan haksızlıkları görüyoruz. Eşimde bu haksızlıklardan nasibini aldı. Yaptığı yanlış bir şey yok ki. Hukuk çerçevesinde hakkını arıyor” ifadelerini kullandı.

Daha önce eline silah almadığını; ancak ne hikmetse silahlı terör örgüt üyeliği ile suçlandıklarını belirten Münir Korkmaz, erken emeklilik yaşadığı yayla evinde KHK mücadelesini anlattı.

Hiç Bir Kanunsuz İşimiz Yok

Mücadeleye tüm KHK’lıların destek olması gerektiği çağrısında bulunan Korkmaz, şunları söyledi. “Bizim içimizde her görüşten insan var. Bu insanlar tek bir ortak amaç için bir aradalar. KHK zulmüne son vermek, işlerine geri dönmek. Hiç bir kanunsuz işimiz yok.

Tüm KHK’lılar Bu Mücadeleye Destek Olmalı

Demokratik bir şekilde hakkımızı arıyoruz. Tüm KHK’lılar bizlere destek vermeli. Çünkü kimse size hakkınızı oturarak vermeyecek. O yüzden birlikte mücadele etmeliyiz. Biz birlik olursak inanın bu güç karşısında kimse duramaz. Çünkü haksılzığa uğrayan kişi sayısı, aileleri ile birlikte 1 milyon kişiyi geçmiş durumda”

Dilerseniz programın tamamını buradan ⤵️⤵️ izleyebilirsiniz.