KHK TVAhmet Erkan

20 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra belediyeye geçen ve Adana’nın Seyhan İlçesi Belediye Sosyal Kültür İşleri Müdürü olarak görev yaparken bir KHK ile ihraç edilen Güven Boğa, şimdi gazetecilik yaparak hayatına devam ediyor.

40 yıldır üyesi olduğu dernek ve sendikaların eylemlerine katıldığı, basın açıklaması ve mitingler düzenlediği için gözaltına alınan, tutuklanan, işkence gören ve defalarca yargılanan Güven Boğa, kendi tabiriyle “Ben iki darbenin de mağduruyum. Hem 1980 hem de 15 Temmuz’un” diyor.

55 DEFA YARGILANDI HEPSİNDEN BERAAT ETTİ

Haksızlıklar karşısında susmayan bu yüzden 55 defa yargılanan, bunlardan beraat eden Güven Boğa, en son Seyhan Belediyesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç oldu. 3.5 yıl herhangi bir iş yapmayan ancak 5 ay kadar önce “HabereGüven” adlı haber sitesini kurarak gazeteciliğe başlayan Boğa, burada KHK’lıların mücadelesine destek veriyor. Habere Güven sitesi yaptığı haberlerle Adana’da faaliyet gösteren haber siteleri arasında ilk üç’e çoktan girmiş bile.

80 DARBESİNDE 17 GÜN İŞKENCE GÖRDÜ

40 yıllık siyasi mücadelesinde işkence gören, gözaltına alınan yargılanan Güven Boğa, hak ihlalleri nedeniyle defalarca Türkiye’yi şikayet etmiş bir isim. O’na göre KHK’lılar mutlaka işlerine dönecekler.

İKİ DARBENİN DE MAĞDURU

Türkiye’de her dönemde olduğu gibi bu dönemde de karşıt görüşlü kişilerin cezalandırıldığını belirten Boğa, “Ben 1980 darbesinde de yargılandım. Hapis yattım 17 gün işkence gördüm. 15 Temmuz’da işimden atıldım. Yani aslına bakarsanız, iki darbenin de mağduruyum” ifadelerini kullandı.

AÇILMAYAN BİR DAVA İHRAÇ GEREKÇESİ OLARAK KONMUŞ

Açılmayan bir davanın ihraç gerekçeleri arasında olduğunu belirten Boğa, “Diğeri de bir basın açıklamasına katılmışım. O’ndan da beraat etmiştim; ancak ihraç gerekçeme konmuş” dedi. Yaptıkları eylemin şiddet içermediğini bu yüzden KHK’lıların mutlaka döneceklerini belirten Boğa, “Ben umutluyum diğer KHK’lı arkadaşlara da umutlu olmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Dilerseniz röportajın tamamını buradan ⤵️⤵️ izleyebilirsiniz.