Eşi Silivri cezaevinde olan ve korona (Kovid-19) testi pozitif çıkan, isminin ve görüntüsünün yayınlanmasından endişe eden tutuklu eşi, KHK TV’ye konuştu

Belki Bir Daha Konuşamayız

Eşi Silivri cezaevinde olan ve korona (Kovid-19) testi pozitif çıkan, isminin ve görüntüsünün yayınlanmasından endişe eden tutuklu eşi KHK TV’ye konuştu. Tutuklu yakını, eşiyle birlikte testleri pozitif çıkan 39 kişinin aynı koğuşta kaldığını iddia diyor. Tutuklu yakınının iddiasına göre; eşi son telefon görüşünde “Bu seninle son konuşmamız ve belki bir daha konuşamayız” dedi.

Virüs, Mahpuslar Arasında Hızla Yayılıyor

Tutuklu yakınlarının iddiasına göre, cezaevinde tüm mahkumlara test yapılmıyor. Diğer yandan koronavirüs semptomları gösterip de test sonucu negatif çıktığı için kaldıkları koğuşa geri gönderilenler vasıtasıyla virüs, mahpuslar arasında hızla yayılıyor.

8 Kişilik Koğuşlardan 39 kişilik Koğuşlara

Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan eşinin, karantina koğuşunda olduğunu ve bu koğuşta testi pozitif çıkan 39 mahpusun bir arada tutulduğunu belirtiyor. Kendilerine daha önce karantina koğuşlarının 7-8 kişilik koğuşlar olduğu bilgisinin verildiğini belirten tutuklu yakını, cezaevi müdürünün 39 kişilik rakamı avukatlarının teyit ettiğini ileri sürüyor.

39 Kişiye 15 Kişilik Yemek!

Tutuklu yakını yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “39 kişi olmasına rağmen yemekler 15 kişilik veriliyor. Temizlik ve hijyen kısıtlı. En son, 3 gün önce ateşleri ölçülmüş. Bu ölçüm de gardiyanlar tarafından, içeriye girilmeden kapının mazgalına yaklaşılarak yapılıyor, cezaevinde yeterli gardiyan olmadığı için mahpuslar seslerini duyuramıyor” dedi.